Menü Keresés

Harmadik 1Úton Nemzetközi Zarándoknap

A 2016. augusztus 27-én rendezendő 1Úton zarándoklat Szentgotthárdra vezető három útvonalával kapcsolatban szeretnénk a zarándoklat egyes részleteit elmondani. A legkorábban induló leghosszabb zarándoklatunk Halogytól Szentgotthárdig 32 km-en vezet. Indulás Halogy községből reggel 6 órakor, gyülekező 5 óra 30-tól. A Halogyra való eljutást szeretnénk segíteni a következőkkel:

Halogy vasúton nem érhető el, ezért a településhez legközelebbi vasútállomáshoz, Csákánydoroszlóhoz falubuszt biztosítunk. Csákánydoroszlóba Szentgotthárdról 5:06-kor induló vonattal, Körmend felől a Körmendről 5:30-kor induló (Szombathely – Szentgotthárd között közlekedő) vonattal célszerű érkezni. A szentgotthárdi vonat 5:20-kor, a körmendi 5:36-kor érkezik Csákánydoroszlóba ahol az állomás előtt várja az utasokat a busz ami onnan 6 perc alatt jut ki Halogy községbe.

A nap folyamán érintett településekről, az érkezésről és az indulásról weboldalunkon vagy az 1Úton oldalon tájékozódhatnak. Aki nem tud vagy nem akar ezen a szakaszon végig gyalogolni, az bármely felsorolt állomáson csatlakozni tud. A legtöbb faluban szerény vendéglátás is várható, így az étkezés ilyen formában megoldható lesz. Kísérőautó is lesz amivel az egyes megállóhelyeken találkozunk ahol víz, sör kapható lesz. Érkezés Szentgotthárdra 17:30 körül várható.

A Markovci (Szlovénia) – Szentgotthárd közötti szakasz állomásairól a itt valamint az 1Úton honlapon tájékozódhatnak. A zarándoklat hossza 16,2 km, Magyarországon Kétvölgyön 12:30-kor, Szakonyfaluban 15:00-kor és Szentgotthárd – Rábatótfalun 16:30-kor lehet csatlakozni. Kísérőautó nincs, étkezésre előre láthatólag Szakonyfaluban és Szentgotthárd – Rábatótfaluban lesz lehetőség.

Rönök Szent Imre templom – Szentgotthád közötti zarándokút hossza 11 km. Részleteket az alábbi oldalon, valamint az 1Úton weboldalán lehet megismerni.

Szeretnénk még felhívni figyelmüket arra, hogy Szentgotthárdon a 18 órakor kezdődő szentmise után szerény vendéglátásra, evésre és ivásra lesz lehetőség. 20:00 órakor pedig a volt kolostorépület (jelenleg Városháza) mögötti teraszon Sebestyén Márta világhírű énekes koncertje zárja a zarándoknapunkat.

Reméljük, hogy találkozunk!