Menü Keresés

Rólunk


Sajtómegjelenések

Az egyesület 2007-ben alakult Szentgotthárdon, Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd-néven, azzal a céllal, hogy felpezsdítse Szentgotthárd város Keresztény életét.

Első zarándokutunk a közeli Mariabildre vezetett, ahová kb. 90-100 fővel indultunk el, hogy elzarándokoljunk a máriapócsi könnyező szűzanya, csodatevő kegyképének másolatához. Második zarándoklatunk, az ugyancsak ausztriai Mariazellbe vezetett, azonban ez a zarándoklat ekkor még nem Szentgotthárdról indult.

Azóta minden évben megrendezzük ezen két zarándoklatunkat, az időközben lassan már-már magát hagyománnyá kinövő rövidebb, huszonkét kilométeres távjával a mariabildi, és a jóval hosszabb mariazelli gyalogos zarándoklatot.

Persze időközben, az elmúlt öt évben rengeteg minden változott, az egyik legnagyobb változás, hogy 2009 óta már Szentgotthárdról indítjuk a mariazelli gyalogos zarándoklatunkat, mely így körülbelül 176 kilométeressé nőtte ki magát, melyre ennek ellenére az érdeklődés minden évben egyre nagyobb és nagyobb.

A másik változás amit meg kell említenünk, egy új zarándoklat, mely a tavalyi évben első alkalommal jelent meg a programjaink között, amelyet Brenner János emlékére szervezünk, halálának éjszakáján, decemberben, és ezt is szeretnénk, ha legalább annyiszor megrendezhetnénk, mint az előző két zarándoklatot, hasonlóan lassanként hagyománnyá nőve ki magát.

Egyesületi tagjaink

Dr. Schultz Antal – elnök
Komócziné Orbán Helga – alelnök
Pácz Gábor – titkár

Csomós Dávid
Dr. Dancsecs Zsolt
Frigy József
Gerencsér Péter
Hován Iván
Huszár Tibor
Kárnics Ferenc
Komóczi Szilárd
Kocsisné Takács Éva
Dr. Mentő Marianna
Pácz Gábor
Ropos Márta
Ropos Tamás
Ifj. Ropos Tamás
Vinkó Tamás
Vörös László
Zsámpár László

Egyesületünkbe belépni a belépési nyilatkozat aláírásával lehet, melyet az egyesület vezetőségétől lehet kérni.

Éves beszámoló és közhasznúsági melléklet

2014
2013
2012