Menü Keresés

Mária Út

Információk

Egyesületünk bekapcsolódott a Mária Út egyik magyarországi szakaszának kiépítésébe és fenntartásába. A Mária Út kiépítése ma Európa talán legnagyobb vallási „projektje” az évezredes hagyományokkal rendelkező keresztény zarándoklatoknak alakít ki (elevenít fel) útvonalat Csíksomlyótól Mariazellig kelet – nyugati irányba és Lengyelországtól az Adriai tengerig észak-déli irányba.

Szentgotthárdot ezek a fő útvonalak egészen eddig elkerülték sajnos, de egyesületünk hosszas egyeztetések és tárgyalások eredményeképpen elérte, hogy a Mária útról engedélyezett néhány leágazó mellékút egyike lehessen a fő zarándokútba eső Vasvár – Körmend – Szentgotthárd – Mariabild zarándokútvonal. Sőt elérte azt is, hogy az Egyesület évtizede kialakult Szentgotthárd – Mariazell zarándokútvonala szintén kijelölt zarándokútvonal lehessen.

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület civil szervezetként saját munkájával alakítja ki és a következő évtizedekben tartja majd fenn a Mária út M60-as ágának Maria Bild – Szentgotthárd – Himfai parkerdő közötti szakaszát.

Ez a Mária-út jelzéseinek a felfestését, az utak gondozását, járható állapotban tartását jelenti. A zarándokút kialakításának során a Mária út – projekt előírásainak megfelelően ún. „Mária kaput” is ki kell alakítani, amely kapu Szentgotthárdon a barokk templom előtt jön létre.

Mária Út: M60 Szentgotthárd – Sümeg útszakasz információkDokumentumok és letöltések