Menü Keresés

Mariazelli gyalogos zarándoklat 2022

2022.07.12. | Címkék: , ,

Pontosan egy hét múlva -két év kihagyás után- újra elindulunk Mariazell felé, immáron 13. alkalommal. A zarándoklat július 19. és 23. között kerül megrendezésre, az útvonal a korábbi évekhez hasonlóan 176 kilométer hosszú, melyet gyalogosan teszünk meg Szentgotthárd és Mariazell között.

A korábbi évekhez hasonlóan a szakaszok:

 1. nap: Szentgotthárd – Bad Waltersdorf, szállás iskolai tornateremben
 2. nap: Bad Waltersdorf – Birkfeld, szállás iskolai tornateremben
 3. nap: Birkfeld – Mitterdorf, szállás a templom alatti termekben,
 4. nap: Mitterdorf – Niederalpl, szállás a Holzbox Niederalpl szállodában,
 5. nap: Nideralpl – Mariazell, hazautazás

Néhány információt szeretnénk szolgáltatni azok felé, akik az idei zarándoklaton részt vesznek:

 • Kérjük, hogy kedden (július 19-én) mindenki pontosan érkezzen, bepakolni öt órakor kezdünk, ahol fontos volna, ha mindenki névvel ellátott csomagot hozna valamennyiünk érdekében. Akik korábban már zarándokoltak velünk, azok tudják, hogy fontos a korai indulás, mert habár az időjárást előre még nem láthatjuk pontosan, de hosszú út áll előttünk, és kellemesebb a reggeli hűvösben gyalogolni, mint a forróságban róni az utat.
 • Ugyancsak, aki már zarándokolt velünk tudja, hogy zarándoklatunkon a “kék-zöld zarándokkendő” a csapatunk egységes színe, s fontos, hogy lássák az úton, hogy egy csapat vagyunk. Ezért kérjük, ezt a kendőt mindenki hozza magával, mert pótolni nem tudjuk azt.
 • Az út során a legfontosabb egészségügyi szerek lesznek nálunk, azonban fontos, hogy mindenki az ismert betegségeire ne felejtsen magával hozni gyógyszert, s ezeket tartsa is magánál (pl.: allergia darázscsípésre). Illetve fontos, hogy mindenki hozzon magával FFP-2 maszkot!
 • A korábbi évekkel ellentétben idén meleg vacsora egy felajánlás alapján valószínűleg legfeljebb csütörtökön Mitterdorfban lesz, illetve pénteken a szállodában a vacsora az árban benne van, azonban a többi este nem tervezünk meleg étellel szolgálni. Étel (pl. konzerv) melegítésére lehetőséget biztosítunk, ehhez kérjük, hogy hozzanak magukkal melegíthető edényt.
 • Zarándoklatunk Magyarországon összesen alig egy kilométeren át halad, így az út fennmaradó 175 kilométeren az országhatáron túl, Ausztriában megyünk, tehát kérjük, hogy személyi okmányokat senki ne felejtse otthon.
 • Végül, de nem utolsó sorban kérjük, hogy MINDENKI – akár új zarándoktársunk, akár régi – olvassa el az itt található tájékoztatónkat, és gondolja át, hogy mit hozzon magával (például személyes gyógyszerek, váltócipő, sapka stb.). Az esetlegesen felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk az címen.

Mindenkinek lelkiekben gazdag, jó zarándoklást kívánunk!

Kis ízelítőként a 10. zarándoklatra készült előzetes látható a zarándokúton összeszedett képekből: