Menü Keresés

1Úton Zarándoklat a Gyermekvállalásért – 2016. augusztus 27.

DSC07864A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd szervezésében zarándokoltunk augusztus 27-én az 1 Úton Zarándoknap keretében a gyermekvállalásért a Mária Úton Szentgotthárd irányába. Halogytól Szentgotthárdig 32 km-t, a szlovéniai Markovciból 16 km-t, Rönök Szent Imre templomtól 12 km-t tettek meg a zarándokok – ez utóbbi az út egy részén babakocsis zarándoklat is volt.

Az indulókhoz minden irányból csatlakoztak így Szentgotthárdhoz közeledve egyre többen lettünk – végül a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom elé több mint százan érkeztünk.

DSC07828Nagyon hálásak vagyunk minden segítőnknek akik bármilyen formában segítették e nap sikerét: Halogy, Felsőmarác, Ivánc, Hegyhátszentmárton, Rábagyarmat, Csörötnek, Magyarlak, Szentgotthárd, Rönök, Kétvölgy, Szakonyfalu, a Szentgotthárdhoz tartozó Máriaújfalu, Rábafüzes és Rábatótfalu egyházközségek plébánosainak, egyházközségi képviselőknek, polgármestereknek, a településeken élő jószándékú embereknek. Köszönettel tartozunk a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Szentgotthárdnak a szentgotthárdi eseményekhez adott asztalokért és padokért, a hangosításért. Köszönettel tartozunk Kissné Köles Erikának a szlovén nemzetiségi szószólónak és nem utolsó sorban Peter Stumpf muraszombati Püspök Úrnak aki Szentgotthárdon püspöki szentmisét tartott ezen a napon.

Megható és lelkesítő volt az a sok szeretet és segítés amit utunk során tapasztaltunk. Finomak voltak az ételek és italok amivel vártak bennünket. Rábagyarmat, Csörötnek és Magyarlak önkormányzatai a Mária utat és környékét tették járhatóvá. Rábagyarmat egy patakon átvezető új fahíddal is segítette a továbbhaladásunkat. Szentgotthárd önkormányzata anyagi segítséget adott.

IváncEzen az úton is köszönjük saját tagjaink önzetlen segítségét. Azokét, akik a sok hónapon át tartó előkészületekben részt vettek: a Mária út jelzéseit újrafestették, padokat és asztalokat szállítottak és pakoltak, 32 km legyalogolása után még ételt és italt osztottak ki a többieknek, akik vezették a zarándoklatokat, akik az imákról és énekekről gondoskodtak, akik gépkocsit biztosítottak a szállításhoz, akik gépkocsi kíséretet adtak a nap folyamán a hosszabb távon gyaloglóknak.

Felemelő érzés volt a sok segítő támogatás.

Természetesen nagy – nagy köszönet zarándoktársainknak is akik végiggyalogolták a napot.

Zarándokoltunk nemes célért. A zarándoklás ezen a napon sikeres volt. Mindezek miatt megszervezni is érdemes volt.

Isten áldjon minden gyalogos zarándokot.

Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd