Menü Keresés

1Úton zarándoklat Markovci (Szlovénia) – Szentgotthárd (16 km) és a Mária Út Halogy – Szentgotthárd (32 km) szakaszán

2017.08.17. | Címkék: , ,

Augusztus 26-án ismét 1Úton zarándoklat a Mária út Szentgotthárdot érintő szakaszain is.
Szentgotthárdra ismét több irányból érkeznek gyalogos zarándokok: Szlovéniából a Markovci – Kétvölgy – Szakonyfalu – Szentgotthárd Rábatótfalu – Szentgotthárd Nagyboldogasszony templom távon illetve a Halogy – Szentgotthárd közötti szakaszon.

Halogyról reggel 6 órakor indulunk a Felsőmarác – Ivánc – Hegyhátszentmárton – Rábagyarmat – Csörötneki szőlőhegy – Magyarlak – Szentgotthárd Máriaújfalu – Szentgotthárd Zsida Jó Pásztor (Brenner) kápolna – Szentgotthárd kb. 32 km-es távon. Út közben imádkozunk az idei zarándoklat meghirdetett szándékára, a Gyermekre várókért.

A Halogy – Szentgotthárd szakaszra készülők a következő pontokon csatlakozhatnak a nap folyamán (ahol a zarándokok rövid pihenőket tartanak) : Felsőmarác – templom. Ivánc: templom. Hegyhátszentmárton: kápolna. Rábagyarmat: Szent László forrás. Csörötnek: Szőlőhegy. Magyarlak: templom. Szentgotthárd Máriaújfalu: volt Papp Csárda udvara. Az utolsó csatlakozási lehetőség a Jó Pásztor (Brenner) kápolna ahova BABAKOCSIS ZARÁNDOKOKAT is várunk, hogy közösen vonulhassunk be a 18 órakor kezdődő szentmisére a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomba. Út közben a nap folyamán az elmúlt években kialakult szokás szerint valószínűleg ételt – italt kapunk a települések plébániái, önkormányzatai jóvoltából.
Az út többnyire erdei – mezei kavicsos út (szakaszosan sáros is lehet), egy része (kb. 1/3-a) aszfalt kis forgalmú utakon.
A szakaszon kísérő autó nem lesz, a résztvevőknek végig kell gyalogolniuk a távot – ehhez megfelelő ruházat és különösen megfelelő cipő (javasolt a túracipő) szükséges. Szentgotthárdon a szentmise után valamennyi zarándokot meleg vacsorával és itallal várunk.

A reggel 6 órai halogyi induláshoz az eljutást a következők szerint javasoljuk:
Falubusszal: Magyarlak Önkormányzata 8 személyes buszt biztosít Szentgotthárdról, a templom elől 5:00 órai indulással Halogyra. Ehhez előzetesen jelentkezni szükséges Pácz Gábornál (06/30/4999726 telefonszámon).
Vonattal: Szentgotthárd felől az 5 óra 06-kor induló vonattal Csákánydoroszló állomásig. Érkezés: 05:20-kor. Körmend (Szombathely) felől Csákánydoroszló állomásig a Szombathelyről 05:06-kor (Körmendről 05:30-kor) induló vonattal – érkezés Csákánydoroszlóba: 05:36. Csákánydoroszlóból a Magyarlaki falubusz szállítja a zarándokokat Halogy községbe.
Személygépkocsival: egyénileg.
Az odautazást úgy kellene megszervezni, hogy a zarándokok reggel 6 órakor mindenképpen el tudjanak indulni – megvárni senkit nem tudunk.

A Szlovénia felől érkező zarándoklat vezetője Dejan atya, a Halogyból induló zarándoklat vezetője Dr. Dancsecs Zsolt.

BABAKOCSIS ZARÁNDOKLATra hívjuk a Kedves Szülőket és babakocsiban ülő gyermekeiket továbbá a kicsi gyermekeket is augusztus 26-án, az 1Úton zarándoklat Halogy – Szentgotthárd közötti utolsó szakaszára. A Jó Pásztor (Brenner) Kápolnánál 16:45 – 17:00 között kell gyülekezni. Tapasztalataink szerint erre az időpontra érkeznek meg a Halogyból jövő gyalogosok is. Az út innen a Nagyboldogasszony templomig 20 – 25 perc gyakorlatilag végig aszfaltúton. A babakocsis zarándoklat szép, és felemelő családi program is egyben.