Menü Keresés

Hőségriadó és gyalogos zarándoklat

Minden, a rendkívüli hőségről szóló jelentés ellenére 110 fő, gyerekek, fiatalok és lélekben fiatalok várták június 30-án fél hétkor a szentgotthárdi barokk templom előtt azt a hét zarándokot, akik a Brenner-kápolnánál indították útjára a keresztet, mely a gyalogos zarándoklatokon a csoport legelején mutatja az utat, egészen a célpontig.

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd által hatodik alkalommal megrendezett esemény a Trianon előtti máriabildi zarándoklat hagyományaira épül.

A reggeli ima után kelt útra a zarándokcsoport, s már kora reggel melegben, de jókedvvel és könnyedén érkezett a Schlösslberg-i kereszthez. Az út gyorsan fogyott, így Máriabildben
majdnem egy óra maradt, hogy mindenki kipihenhesse a fáradalmakat és üdvözölhesse az autóval és biciklivel érkezőket. A misét a zsúfolásig megtelt templomban, a máriapócsi szűzanya képének másolata előtt Fekete Szabolcs celebrálta.

Ezután a máriabildi lakosok és a polgármester látta vendégül a zarándokokat, hogy a rengeteg kolbász és sütemény elfogyasztása után a hazaút is könnyen menjen. A rendkívüli hőség ellenére mindenki rendben érkezett vissza Szentgotthárdra. Aki egészen a plébániáig a csoporttal maradt, azt ott még egy nagy adag gulyásleves is várta, melynek elkészítését ezúton is köszönjük a nagylelkű adományozóknak!

A zarándoktársaknak pedig köszönjük a részvételt és mindenkit szeretettel várunk a 2013-as máriabildi zarándoklaton vagy idei programjaink egyikén!

A zarándoklaton készült fotók az alábbi linken keresztül, vagy a képtárunkból érhetőek el!