Menü Keresés

I. Zsámpár László gyalogos Emlékzarándoklat

2019.07.04. | Címkék: ,

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd 2019. augusztus 8-10. között 3 napos gyalogos zarándoklatot indít néhai Zsámpár László zarándoktársunk emlékére. Egy zarándoklat – három országon keresztül – három nap alatt jelszóval.

A zarándoklat kiinduló pontja és célpontja Szentgotthárd. A három nap alatt körbejárjuk a környékünket – zarándokolunk Magyarországon, Ausztriában és Szlovéniában. Szentgotthárdról Maria Bilden keresztül St Martin faluig megyünk Ausztriában. (1. nap). St. Martintól az osztrák – magyar – szlovén hármashatárt érintve Szlovéniába megyünk (2. nap). Szlovéniában Grad városkát érintjük és estére Markovci faluba érve ott éjszakázunk. A 3. napon reggel Markovciból indulva már Magyarországon zarándokolva Kétvölgy – Apátistvánfalva községeket érintve érünk vissza Szentgotthárdra. Szentgotthárdon keresztutat járunk a Boldog Brenner János zarándokúton, felkeressük a Brenner kápolnát és a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban tartjuk a záró szentmisénket.

60 fő zarándokot várunk, akik között 15 szlovén, 10 osztrák és 35 magyar gyalogos lehet. Az éjszakai szálláshely Ausztriában tűzoltó szertárban, Szlovéniában iskolában lesz. Mindkét helyen van tisztálkodási lehetőség. A résztvevőknek a költségekhez 15 euróval kell hozzájárulniuk.

Mindhárom napon szentmisén veszünk részt. Csomagjainkat kísérő autó viszi, így a gyalogosoknak csak a legszükségesebb dolgokat kell hátizsákban vinniük. Étkezésről minden résztvevő maga gondoskodik. Italt (vizet) a szervezők biztosítanak. Út közben van vásárlási lehetőség bár az érintett települések többnyire kis falvak így nyitva tartásukat és a bolti kínálatukat ehhez kell érteni.

A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt. Különlegesen szép környéken járunk majd jelentős részben kis forgalmú aszfalt úton illetve erdei utakon.

Jelentkezni augusztus 3-ig  a Facebookon az esemény „ott leszek” gombjára való kattintással és a helyfoglalási adatok kitöltésével, oldalunkon a jelentkezési lap kitöltésével, vagy e-mailben az címen, életkor, lakhely valamint telefonos elérhetőség megadásával.címen.

A zarándokoknak úti okmányokat hozniuk kell magukkal – az országhatárokat többször is átlépjük, ahol azonban többnyire nincs határellenőrzés. A teljes táv kb. 90 km, a leghosszabb szakaszon egy nap alatt kb. 40 km-t teszünk meg. Összességében a zarándoklat átlagos fizikai állóképességet igényel, de csak egészséges, gyalogláshoz illetve mozgáshoz szokott embereknek ajánlott, viszont nem számít különösebben nehéznek.

A zarándoklat csütörtökön 6:00 órakor indul, a záró szentmise szombaton este 7-kor kezdődik.

További információk itt olvashatók. További felvilágosítást e-mailben az címen vagy telefonon a +36-30/68-90-475-ös számon kérhetnek.