Menü Keresés

Maria Bild-i szentmise a Mária Rádióban

Az idén kilencedik alkalommal indultunk Maria Bildre. A jövőre tíz éves jubileumát ünneplő zarándoklaton körülbelül 70 fővel indultunk útnak szombaton reggel hét órakor, a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől.

Első megállónk a Schlösslberg tetején álló kápolnánál volt, ahol kis fogadás keretében reggelivel kedveskedtek nekünk a helyiek. Tizenegy óra körül érkeztünk Maria Bild-re, ahol már a Mária Rádió felkészült stábja várt bennünket, hogy felvegyék a szentmisét, melyet Brenner József atya celebrált.

A szentmisét követően újabb vendéglátásban volt részünk, rengeteg étel és ital került az asztalokra, hogy aztán teli hassal folytathassuk utunkat Szentgotthárd irányába.

A délutáni órákban mindenfelől esőfelhők gyülekeztek, így a szokásos mogersdorfi pihenőnknél – a szentgotthárdi csata emlékére állított – Fehér Keresztnél sem sokat időzhettünk. Rövid imádkozás után folytattuk utunkat, hogy még az eső elől bemenekülhessünk a nemrég felújított mogersdorfi templomba, ahol a felújítás során több érdekes freskó került elő, melyek mind a szentgotthárdi csata egy-egy jelentét mutatják be.

A templomban egy rózsafüzért imádkoztunk el, majd indultunk útnak, immáron csöpögő esőben, de szerencsére ebből probléma nem akadt, hiszen hamar elérkeztünk a magyar határhoz, hogy aztán Szentgotthárdra érve elbúcsúzzuk egymástól.

Jövőre találkozunk!

A Mária Rádiónak ezúton is köszönjük a felvételt! A szentmise előtt megszólal Rimfel Ferenc plébános atya és Pácz Gábor, egyesületünk titkára is.