Menü Keresés

MEGÉRKEZTÜNK!!!! – IV. Mariazelli gyalogos zarándoklat-2011

5 nap, 4 éjszaka, 176 km – ez volt a IV. Szentgotthárd-Mariazell közötti gyalogos zarándoklat. Július 19-én hajnali 5.40-kor léptünk ki a szentgotthárdi barokk templom kapuján és indultunk el 64-en, fiatalok, idősek, gyerekek (!) és a középgeneráció tagjai Mariazell felé.

Kedden este 6-ig kb. 40 kilómétert gyalogoltunk Bad Waltersdorfig. Szerdán az 1/4 5 órai ébresztést követően 5 óra után indultunk és két csoportban este fél 8-kor illetve 3/4 9-kor érkeztünk második szálláshelyünkre, Birkfeldre. A közel 50 km-es gyaloglás testben igen, de lelkesedésben és hitben nem viselt meg bennünket. A harmadik napi kb.
35 km már a magas hegyek között Mitterdorf városkáig az előző napokhoz képest szinte felüdülés volt. Negyedik nap: közel 35 km Niederalpig: hegyre fel – hegyről le, majd 1/2 12-től este 1/4 7-ig hegyre fel – hegytetőn végig, hegyről le majd fel a Veitschet kerülgetve nagy utazás volt. Közben annak is tudatában voltunk, hogy a déltől estig tartó útszakaszon magunkra vagyunk hagyva: se kísérőautó nem tud az ösvényeken utánunk jönni, se térerő nincsen odafenn… Az ötödik napon a 17 km Mariazellig már valóban laza séta volt.

Köszönet a 64 zarándoknak!
Köszönet Balassi István Atyának, lelki vezetőnknek!
Hálás köszönet a Jó Istennek, aki öt napig a tenyerén hordozott bennünket!!!

Hozzászólás
Írta
jfrigy – júl 27 : 22:22

No és köszönet vezetőnknek Dancsecs Zsoltnak, aki „puha diktatúrával” végig kézben tartotta zarándoklatunkat, napi és összesített királyaival kerekké tette testi és lelki utazásunkat. Hálásak vagyunk ezért, azt tudom mondani, amit tavaly, felemelő élmény volt veletek, mindannyiótokkal ezt az utat megtenni!
Frigy Józsi