Menü Keresés

10. Gyalogos Zarándoklat Mariazellbe

2017.07.01. | Címkék: , , ,

Idén tizedik alkalommal zarándokolunk el Szentgotthárdról Mariazellbe. A zarándoklat július 18-án indul Szentgotthárdról a Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől és július 22-én érkezik a Bazilikához Mariazellbe.

Az évek során az útvonal kisebb-nagyobb változáson ment keresztül, így lesz ez idén is: az első illetve a második napon vezetünk be két módosítást, azonban a kilométerek számán ez nem sokat módosít, így a 176 kilométeres távunk sem rövidebb, sem hosszabb nem lesz.

Akik korábban már zarándokoltak velünk, azok tudják, hogy fontos a korai indulás, mert habár az időjárást előre még nem láthatjuk pontosan, de hosszú út áll előttünk, és kellemesebb a reggeli hűvösben gyalogolni, mint a forróságban róni az utat. Ezért kérjük, hogy kedden (július 18-án) mindenki pontosan érkezzen, bepakolni fél ötkor kezdünk, ahol fontos volna, ha mindenki névvel ellátott csomagot hozna valamennyiünk érdekében!

Ugyancsak, aki már zarándokoltunk velünk tudja, hogy zarándoklatunkon a „kék-zöld zarándokkendő” a csapatunk egységes színe, s fontos, hogy lássák az úton, hogy egy csapat vagyunk. Ezért kérjük, ezt a kendőt mindenki hozza magával, mert pótolni csak korlátozott számban tudjuk.

Zarándoklatunk Magyarországon összesen alig egy kilométeren át halad, így az út fennmaradó 175 kilométeren az országhatáron túl, Ausztriában megyünk, tehát kérjük, hogy személyi okmányokat senki ne felejtse otthon.

Végül, de nem utolsó sorban kérjük, hogy MINDENKI – akár új zarándoktársunk, akár régi – olvassa el az itt található tájékoztatónkat, és gondolja át, hogy mit hozzon magával (például személyes gyógyszerek, váltócipő, sapka stb.).

Mindenkinek jó felkészülést kívánunk, felmerülő kérdésekre az e-mail címen tudunk választ adni.

Előzetes kedvcsináló videonkat Dancsecs Domonkos készítette: