Menü Keresés

Kilencedik alkalommal Mariazellbe

Már csak kevesebb, mint egy hét van hátra a július 12-én kezdődő IX. Mariazelli gyalogos zarándoklatig.
A zarándoklat július 12. és 16. között kerül megrendezésre; az út hossza 176 kilométer, melynek útvonala a korábbi évekhez képest idén is változik: a második napon egy új szakasz kerül bevezetésre.

A korábbi évekhez hasonlóan a szakaszok:

  1. nap: Szentgotthárd – Bad Waltersdorf, szállás iskolai tornateremben
  2. nap: Bad Waltersdorf – Birkfeld, szállás iskolai tornateremben
  3. nap: Birkfeld – Mitterdorf, szállás a templom alatti termekben,
  4. nap: Mitterdorf – Niederalpl, szállás a Holzbox Niederalpl szállodában,
  5. nap: Nideralpl – Mariazell, hazautazás

  • A bepakolás július 12-én (kedden) hajnali fél öttől lesz; kérjük, hogy mindenki időben érkezzen, hogy fél hatkor már el tudjunk indulni!
  • Kérünk mindenkit, hogy a saját érdekében, a csomagjaira írja rá a nevét, hogy az esetleges konfliktusokat ezzel elkerüljük.
  • Kérjük azokat, akik már korábbi években is részt vettek a mariazelli zarándoklaton, hogy a „zöld zarándokkendőt” hozzák magukkal, új kendők csak korlátozottan állnak rendelkezésünkre.
  • Az út során a legfontosabb egészségügyi szerek lesznek nálunk, azonban fontos, hogy mindenki az ismert betegségeire ne felejtsen magával hozni gyógyszert, s ezeket tartsa is magánál. (pl.: allergia darázscsípésre)
  • Fontos még, hogy mindenki hozzon magával útlevelet vagy személyi igazolványt, ennek megléte nélkül nem tudunk elindulni.

További fontos információk itt olvashatók. Kérjük, hogy indulás előtt olvassák el ezeket! Az esetlegesen felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk az címen.

Mindenkinek lelkiekben gazdag, jó zarándoklást kívánunk!

Alább kis ízelítő látható a korábbi évek zarándokútjain összeszedett képekből. A videót köszönjük Dancsecs Domonkosnak!