Menü Keresés

Szentmise a gyalogos zarándokokért és Maria Bild-i zarándoklat

2018.06.23. | Címkék: , , , ,

A hagyományokhoz híven, július elején, idén is a szentgotthárdi gyalogos zarándokokért szól majd a szentmise a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. Az ünnepi szentmisére július 1-én a 10 órási szentmise keretében kerül sor.


Az idei a tizenkettedik alkalom, hogy gyalogosan az országhatár felé vesszük az irányt.
A Szentgotthárdról Maria Bildre tartó zarándoklat már több évtizedes hagyományokra tekint vissza, azonban most, Trianon után 2007-ben jártuk be először ezt az útvonalat, s azóta minden évben megtesszük ezt a 22 kilométeres távot.

Maria Bilden a Könnyező Máriapócsi Szűzanya csodatevő kegyképének másolata található, melyet a legenda szerint Hauer Gellért perjel 1739-ben hozott magával Bécsből, és azt egy, a falu közepén alló tölgyfára erősítette. A kép nagy népszerűségnek örvendett, és mindenki, aki elment előtte rendszeresen megállt egy-egy imára. A falubeliek hamar a magukénak tudták a festményt, melyet több alkalommal bevittek magukkal a faluba, azonban az minden alkalommal visszatért a tölgyfára. Mivel aztán a képnél több csodás imameghallgatás történt, kápolnát építettek számára, majd a mostani templomot, mely állítólag a régi tölgyfa helyén áll.

Ehhez a képhez zarándokolunk el idén is, hogy imáink meghallgatásra kerüljenek és a táv megtétele után, lélekben feltöltődve térhessünk aztán haza.
A táv összesen 22 km hosszúságú, Szentgotthárdról a Barokk templomtól indul és ide is érkezik vissza. Körülbelül az út felénél található Maria Bild, ahol délelőtt 11 órakor tartunk szentmisét, melyre várjuk azokat is, akik autóval érkeznének.

További információk itt olvashatók.