Menü Keresés

XII. Éjszakai zarándoklat Brenner János emlékére

A zarándoklat a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok szerint MEGRENDEZÉSRE kerül.

Éjszakai zarándoklatunk boldog Brenner János élete utolsó szombat délutánját és az éjszaka eseményeit eleveníti fel – eredeti helyszíneken, ugyanazokat a helyeket érintve, ahol azon a végzetes napon Brenner János megfordult: Máriaújfalun, a kis kápolnában elmondta élete utolsó szentmiséjét, innen Rábakethelyre ment a plébániára ahonnan az éjszaka közepén beteghez hívták Zsidára. A plébániáról átment a rábakethelyi templomba ahol magához vette az oltáriszentséget és az erdőn keresztül elindult kísérőjével Zsidára. Zsida határába érve megtámadták és a menekülő Brenner János Atyát 32 késszúrással megölték. Zarándoklatunk ugyanezen az úton vezet Ádvent harmadik szombatján, ahogyan éppen Ádvent harmadik szombatjáról vasárnapra virradó éjszakán történt a gyilkosság is.

A zarándokok 2021. december 11-én szombaton délután 5 órakor gyalog indulnak Máriaújfaluba a szentgotthárdi Barokk templomtól. Így akik autóval vagy vonattal érkeznek, könnyen ki tudnak menni Máriaújfaluba.

Máriaújfaluból 18:00 órakor indulunk a rábakethelyi templomba (kb. 1,5 km), ahol 19:00 órai kezdettel szentmise lesz.

A szentmise végeztével a gyalogos zarándoklat folytatódik a Jó Pásztor (Brenner) Kápolna érintésével Zsidára (kb. 2 km). A kápolnánál ima következik Dr. Székely János Püspök vezetésével. Zsidán a Brenner János Emlékkeresztnél záróimát tartunk.

A zarándoklathoz bárhol csatlakozni lehet, előzetes jelentkezés nem szükséges. Javasoljuk minden résztvevőnek, hogy zseblámpát hozzon magával és az időjárási körülményeknek megfelelő ruházatot viseljen!

Az eseményt az időjárási körülményektől függetlenül megtartjuk!

További információk itt olvashatóak.